Cizrna na paprice

Cizrna na paprice s bezvaječnými těstovinami.

Cizrna na paprice

Postup

1.

Cibuli, pórek a česnek si očistíme a nakrájíme.

2.

Vše orestujeme na oleji, poté přidáme tři lžíce papriky a necháme chvíli orestovat, ale pozor ať se paprika nespálí!

3.

Poté přidáme cizrnu (bez nálevu), zeleninový bujón a zalijeme 300 ml horké vody. Necháme vařit 15 - 20 minut.

4.

Poté odeberte dvě naběračky uvařené cizrny s pórkem a rozmixujte (tím docílíme zahuštění), vratě zpět ke zbytku hotové směsi a přidejte smetanu.

5.

Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

6.

Na závěr můžete přidat šťávu z citronu nebo limetky. Kdo má rád jídla pálivá, může přidat pálivou papriku. Servírujeme s těstovinami.

Ingredience

cizrna v plechovce400 g
pórek1 ks
cibule1 ks
česnek2 stroužky
rostlinná smetana250 ml
limetka/citron 1 ks
bezvaječné těstoviny500 g
olej
sůl
pepř
červená paprika koření
zeleninový bujón 1 kostka

množství pro

4 osoby

doba přípravy

30 minut

Související

Rizoto

Rizoto

Rizoto s mletým nemasem a zeleninou.

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky s bramborovou kaší.

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety se sojovým granulátem.

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky s bramborovou kaší.