Cizrna na paprice s bezvaječnými těstovinami.
Postup
Cibuli, pórek a česnek si očistíme a nakrájíme.
Vše orestujeme na oleji, poté přidáme tři lžíce papriky a necháme chvíli orestovat, ale pozor ať se paprika nespálí!
Poté přidáme cizrnu (bez nálevu), zeleninový bujón a zalijeme 300 ml horké vody. Necháme vařit 15 - 20 minut.
Poté odeberte dvě naběračky uvařené cizrny s pórkem a rozmixujte (tím docílíme zahuštění), vratě zpět ke zbytku hotové směsi a přidejte smetanu.
Vše pořádně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Na závěr můžete přidat šťávu z citronu nebo limetky. Kdo má rád jídla pálivá, může přidat pálivou papriku. Servírujeme s těstovinami.
Ingredience
cizrna v plechovce | 400 g |
pórek | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
rostlinná smetana | 250 ml |
limetka/citron | 1 ks |
bezvaječné těstoviny | 500 g |
olej | |
sůl | |
pepř | |
červená paprika koření | |
zeleninový bujón | 1 kostka |
množství pro
4 osoby
doba přípravy