Boloňské špagety

Boloňské špagety se sojovým granulátem.

Boloňské špagety

Postup

1.

Sójový granulát zalijeme horkou vodou a přidáme zeleninový bujón. Přiklopíme pokličkou a necháme 10 až 15 minut, aby změknul.

2.

Slejeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli a česnek si nakrájíme a osmažíme na oleji.

3.

Poté přidáme sójový granulát, pasírovaná a krájená rajčata. Přidáme trochou vody, zeleninový bujón, sůl, pepř a koření na špagety. Celou směs vaříme přibližně 15 minut.

4.

Než bude směs hotová, dáme vařit špagety.

5.

Tip: Pokud doma máte servírujte s veganským sýrem a čerstvou bazalkou.

Ingredience

sojový granulát1 sáček
krájená rajčata v plechovce400 g
pasírovaná rajčata500 g
cibule1 ks
česnek3 stroužky
zeleninový bujón2 kostky
koření na špagety1 balení
olej
sůl
pepř

množství pro

5 osob

doba přípravy

60 minut

Související

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice s bezvaječnými těstovinami.

Rizoto

Rizoto

Rizoto s mletým nemasem a zeleninou.

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky s bramborovou kaší.

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky s bramborovou kaší.