Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky s bramborovou kaší.

Brokolicové karbanátky

Postup

1.

Brokolici uvaříme, abychom ji mohli rozmixovat.

2.

K rozmixované brokolici přidáme nastrouhané uzené tofu, česnek, sůl, pepř, kari, majoránku, mletý kmín, 2 lžíce mouky a 1-2 lžíce ovesných vloček.

3.

Uděláme směs, ze které nám budou držet karbanátky pohromadě. Proto se nebojte přidat více mouky, aby vše pořádně drželo.

4.

Na plech si dáme pečící papír a předehřejeme troubu na 150 stupňů.

5.

Ze směsi uděláme placičky, pokapeme olejem. Pečeme v troubě z každé strany 15 minut.

6.

Na kaši potřebujeme 500 g brambor, ty oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Až budou brambory uvařené, slejme vodu.

7.

Do brambor přidáme smetanu nebo rostlinné mléko, půl lžičky soli a rozmixujeme. Pokud máme můžeme přidat rostlinné máslo například Ramu.

Ingredience

brokolice1 ks
uzené tofu1 balení
česnek3 stroužky
ovesné vločky1-2 polévkové lžíce
hladká mouka2 lžíce
majoránka3 lžičky
mletý kmín1 lžička
kari2 lžičky
olej
sůl
pepř
brambory500 g
rostlinná smetana nebo mléko250 ml

množství pro

2-3 osoby

doba přípravy

60 minut

Související

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice

Cizrna na paprice s bezvaječnými těstovinami.

Rizoto

Rizoto

Rizoto s mletým nemasem a zeleninou.

Boloňské špagety

Boloňské špagety

Boloňské špagety se sojovým granulátem.

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky s bramborovou kaší.