Veganská míchaná tofu vajíčka s fazolkami a párečkem.
Postup
1.
Na oleji zpěníme cibulku do zlatova a přidám nadrobené uzené tofu.
2.
Poté přidáme ½ čajové lžičky kurkumy, pepř, ½ čajové lžičky černé soli, která dodá chuť vajec.
3.
Pozvolna mícháme, po chvíli přidáme buď trochu vody nebo rostlinného mléka, a tím se tofíčka stanou krémová.
4.
Můžeme podávat s fazolemi v rajčatové omáčce (z konzervy), rostlinnými párky, zeleninou a klíčky. Tím se z toho stane výborná a výživná snídaně.
5.
Tip: Na pečivo se hodí rostlinné máslo, které najdete mezi značkami Rama nebo Flora.
Ingredience
tofu | 1 ks |
cibule | 1 ks |
kurkuma | ½ lžičky |
černá sůl | ½ lžičky |
pepř |
množství pro
2 osoby
doba přípravy